DAG 4 - Gambia

2012-11-28, 18:33:00 / Kategori: Allmänt
När vi vaknat runt halv tolv begav vi oss till en annan strand med hotell där man tidigare har kunnat låna deras pooler men när vi kom dit visade det sig att dom hade stängt för renovering. Så vi åt istället mat på en resturang i närheten innan vi gick ned till stranden för att sola och bada. Men på grund av att vi tyckte att stranden vid Paradise var bättre (den vi var på igår) så begav vi oss dit redan efter en timme för att fortsätta få lite färg och svalka oss. Senare på kvällen kom Sambas kusin Sazo förbi så vi satt uppe och pratade en stund innan vi gick och la oss.
 

DAG 3 - Gambia

2012-11-27, 19:01:00 / Kategori: Allmänt
När vi vaknat bestämde vi oss för att åka ned till stranden för en heldag med sol och bad. Men innan det begav vi oss till en slags marknad för att pojkarna behövde köpa kepsar. Precis alla ville att vi skulle komma och kolla på deras saker så det tog ett bra tag innan vi lyckades ta oss därifrån. Väl nere på stranden lyckades flera gambianer lura in oss på ett craft market som låg där (ungerfär som marknaden fast mindre) så ytterligare en timme var vi fast där och försökte förklara för alla att vi bara ville kolla runt lite och inte köpa något. Det var riktigt svårt att säga nej men vi lyckades faktiskt ta oss ut därifrån utan att få med oss något.
 
 
Vi la oss sedan och solade och badade några timmar innan vi åkte hem och tog det lugnt. Senare på kvällen åkte vi in till Senigambia, stället där de flesta turisthotell, barer och klubbar låg. Det var även där vi mötte den första (och enda) otrevliga gambianen. Först kom han fram till oss, som de flesta andra, och började småprata lite. Han försökte sedan få med oss in på ett speciellt ställe där dom hade lite shower men med tanke på att vi ville se oss om kring lite så sa vi att vi inte ville följa med han in dit utan fortsätta gå längs gatan. Han fick då nått flipp och började hota oss och säga att han skulle komma och skjuta oss på t-centralen (han hade tidigare sagt att han bott i Sverige ett tag). Dock kom det fram en annan gambian som skickade iväg den här killen och berättade att han inte var helt klar i huvudet. Men senare när vi hade gått in och satt oss på en reggaebar kom han fram igen och började hota Mattias men då ropade vakten på stället till sig några militärer som tog med sig honom.
 
När vi suttit och druckigt en stund på reggaestället begav vi oss till Wow där vi dansade, drack och spelade biljard fram till klockan tre innan vi tog en taxi hem.

DAG 2 - Gambia

2012-11-26, 22:37:00 / Kategori: Allmänt
Efter en riktigt jobbig natt och flygtur var vi äntligen framme i Gambia. Man fick en liten chock när man klev av flygplanet, iklädd jeans och tjock tröja, när vi precis både lämnat Sverige och London där det var några ynka plus grader och sen komma fram till 35 graders värme. Men när vi efter ungefär en timme då vi kommit hem till Sambas familj och fick byta om till shorts blev det genast mycket skönare. 
 
Efter att vi hälsat och pratade med Sambas familj och sett oss omkring gick jag, Mattias och Samba ned till stranden som låg i närheten och tog en promenad i solnedgången och kände på vattnet. När vi kom tillbaka till huset testade jag på att äta kyckling för första gången på nästan sex år. Det var faktiskt godare än vad jag mindes det!
 

DAG 1 - Gambia

2012-11-25, 20:05:00 / Kategori: Allmänt
När vi väl kommit fram till Arlanda och checkat in vårt bagage gick vi och satte oss i en bar medan vi väntade på flyget mot London som gick vid halv sju. Väl framme i London gick vi direkt till flygplatsens hotell för att boka rum under natten men alla var redan bokade. Så de tio timmarna vi var på flygplatsen under natten fick vi spendera på sittandes på golvet för att alla andra gamar hade tagit upp precis alla soffor som fanns på Gatwick. Så man var ju lagom pigg, fräsch och glad när vi äntligen kom på flyget mot Gambia vid halv åtta på morgonen. 

Mot Gambia

2012-11-25, 12:14:00 / Kategori: Allmänt
Nu är det sista packat och Mariana har varit här och sagt hejdå så nu väntar vi bara på att mina föräldrar ska komma och plocka upp oss och Samba och köra oss till Arlanda. Vi ses om tre veckor!

Swedish House Mafia

2012-11-25, 07:55:00 / Kategori: Allmänt
Vi var framme vid arenan vid fem och fick stå en timme i kön innan vi blev insläppta. Fram till klockan tio då Swedish House Mafia började spela hängde vi vid baren vilket gjorde att jag tyvärr inte kommer ihåg så mycket från gårdagen, men det lilla jag kommer ihåg var riktigt bra!
 

Mot Friends Arena!

2012-11-24, 14:02:00 / Kategori: Allmänt
 
 
Nu är håret plattat, lösögonfransarna på och första groggen upphälld. Nu är jag redo för Swedish House Mafia! 

Semester

2012-11-23, 22:04:30 / Kategori: Allmänt
Äntligen har jag jobbat den sista dagen på Bring innan min nu tre veckor långa semester. Stressen inför resan börjar äntligen släppa och väskorna är iallafall halvfyllda. Som jag längtar efter att få ligga på en strand, bli brun, klappa på apor och käka kokosnötter. Men det får vänta i tre dagar till för nu ska jag roa mig med att betala lite räkningar innan jag ska ska gå och lägga mig innan halv elva på en fredag. Men det kan inte hjälpas för morgondagen är fullspäckad. Godnatt. 

Tuna Park med Malin

2012-11-22, 21:57:00 / Kategori: Allmänt
Idag blev det en sväng på Tuna Park med Malin. Skulle köpa skor och en mörkare foundation. Kom inte hem med någonting. Vet inte riktigt vad det är för fel, när jag ska ha någonting så hittar jag inget, men när jag inte ska ha någonting hittar jag alltid något....Men jag hade roligt sällskap så vad gör det. 
 
Har bara gamla bilder, tar aldrig nya. Måste ta tag i det. Men söta är vi ju så.

O'Learys i Södertälje

2012-11-17, 04:46:00 / Kategori: Allmänt
Har precis kommit hem från en jobbkväll i Södertälje eftersom att Brasseriet le Grand fortfarande har stängt. Förutom den långa bilturen fram och tillbaka så var kvällen relativt lyckad. Men jag hoppas att att Brasseriet snart öppnat så att jag slipper åka fler gånger till Södertälje eller Västerås. Mycket skönare att kunna komma hem fem minuter efter att man slutat istället för att sitta i ytterligare en timme i en bil. Så jag hoppas att det blir någon ändring på det innan jag kommer tillbaka från min fyra-helgers semester på Cherry. Nu väntar bara fem dagars jobb på Bring innan min semester där börjar. Heja heja.