Besök från Norrköping

2010-10-31, 14:27:27 / Kategori: Allmänt

Bilderna är tagna på Öland första gången vi träffades för fem år sen haha.

Nu ska jag snart åka iväg in till stan för att hämta Sara som kommer med tåget från Norrköping. Jag har inte träffat henne sen jag var där i somras så det ska bli riktigt kul att hon kommer hit.

Har man en nykter helg så har man

2010-10-30, 20:07:22 / Kategori: Allmänt
Jag är så sjukt uttråkad. Så uttråkad att jag till och med frågade min bror om jag fick vara med och lana. Det fick jag inte. Så nu lägger jag mitt öde i googles händer. Det vettigaste tipset jag hittat hittills var att försöka räkna sina hårstrån. Känns inte jätte roande. Men har man inget att göra så har man. Jag är uppe i 34 stycken nu.

Sanct Quiggelina

2010-10-30, 18:17:31 / Kategori: Allmänt

Även den här helgen skulle Manno ha en clinic och eftersom att jag skulle rida med där körde jag dit hästarna imorse. Deltog sedan på teorilektionen och kollade på några andra som red innan det var min tur. Lina skötte sig väldigt bra och det märktes att hon utvecklats sen vi började rida för han. Blev även glatt överraskad när jag märkte hur bra lastträningen av Lina som jag hade förra helgen var. Hon gick nämligen rakt in i transporten utan att krångla vilket var väldigt förvånande. Att köra transport är jag numera kung på nu också. Bara så ni vet liksom.


Trädskövling eller bloggnörd?

2010-10-29, 18:01:49 / Kategori: Allmänt

Har hållt på och rensat/kollat igenom gamla skolgrejer i väntan på att Anna ska komma hit. Jag fick ihop en hel coop-kasse med bara veckobrev/månadsbrev/nyhetsbrev från lekis upp till åttan som mamma sparat tillsammas med alla mina arbeten i olika mappar. 

Nu till dagens fråga: Vilket är värst? 
1. Att sjukt många träd har huggits ned för att skolan ska kunna skicka hem så mycket onödiga papper. 
2. Att min mamma sparat på alla dessa onödiga papper i mer än 10 år.
3. Att det första jag tänkte på, när jag insåg hur mycket papper det gått åt till dessa brev, var att jag måste berätta det för er.

Sätt igång att rösta!


Goodbye my friend

2010-10-29, 10:50:34 / Kategori: Allmänt


Nu har jag bestämt mig. Jag hoppar av matte c. Jag tyckte inte att det var speciellt svårt men jag känner att jag inte har tid. För med träning 4-5 gånger i veckan, två hästar sju dagar i vecka plus allt annat skolarbete är det matten som prioriteras bort. Och jag har för höga krav på mig själv för att kunna gå ut med endast ett g i matte eftersom att jag vet att jag kan mer. Så det känns bäst att hoppa av kursen istället för att gå runt med dåligt samarbete för att jag inte hinner plugga.

Sluta spamma min mejl facebook

2010-10-28, 22:04:00 / Kategori: Allmänt


Någon som vet hur man blir av med denna irriterande detalj på mejlen? Det räcker att man ser att någon har puffat en när man loggar in på facebook.

Ska jag jiddra om något annat eller?

2010-10-28, 17:19:42 / Kategori: Allmänt
Skoldagen var värd. Satt i skolan och googlade om kristendomen en liten stund innan vi tog bussen till Rekarne. Var sedan med och lyssnade på en religonsdebatt resten av förmiddagen. Sen vare lunch. Sen åkte jag hem. Värt.

I told you

2010-10-27, 22:02:50 / Kategori: Allmänt

Prov, studiebesök, träning och plugg har jag hållt på med idag. Inte jätte värt att nämnas men det gick helt okej på provet, studiebesöket på Strömsholms djursjukhus var intressant, corepasset var lika jobbigt men skönt som vanligt och nu har jag äntligen skickat in en uppgift jag skulle ha lämnat in för mer än ett halvår sen. Nu vet ni det iallafall. Peace.


All black on

2010-10-27, 11:19:21 / Kategori: Allmänt
Bestämde mig igår för att det var dags att städa mitt rum då jag varken kunde hitta bilnycklarna, träningsbyxorna eller min sminkväska. Nu tror jag nästan att det är bättre om jag tar mig till en optiker istället. Bilnycklarna låg nämligen i fönstret, byxorna hängde på en garderobsdörr och sminket stod på skrivbordet. Någon mer som tycker att jag jämt borde ha glasögon på mig?

Sista bondepraktiken

2010-10-26, 18:15:33 / Kategori: Allmänt


Har precis kommit hem från praktiken. Jagat kossor, klippt kossor, flyttat kossor, mjölkat kossor och klappat kossor är det jag har roat mig med sen tio imorse. Fick även köra traktor och åka och hämta nån bal för att bonden ville se om jag lärt mig nått från Norrköping haha. Det var iallafall sista gången jag hade praktik där idag och det är rätt skönt faktiskt. Jag har tröttnat lite på kossor. Men det har varit väldigt intressant att testa på att jobba där. Bonden var väldigt nöjd och sa att han skulle höra av sig till mig igen om han behövde hjälp någon gång. Det brådar gott.

You're so hypnotising

2010-10-26, 13:19:16 / Kategori: Allmänt

Jag har haft fullt upp vilket gjort att jag inte hunnit med att uppdatera. Så här såg iallafall gårdagen ut för den intresserade:

 - Friluftdag som teoretikerna annordnade på förmiddagen. (Det gick ut på att samla så mycket poäng som möjligt genom att utföra en massa uppdrag. Bland annat få en puss av en okänd person på stan, ta en bild tillsammans med en polis, springa i underkläder genom högskolan och räkna trappstegen upp till NTI.)
 
- Specialidrottteori. (Började med att göra klart en uppgift på en halvtimme innan vi i resterande tre timmar satt och pratade om olika idrottsskador.)
 - Ridtur i skogen med lillasyster.
 - Mys med min fru.
(Hade tänkt sitta och plugga hela kvällen tills jag kom att jag inte träffat Emilie på flera veckor. Så plugget fick vänta. Filmmys och prat om allt som hänt sen sist var det vi roade oss med under kvällen.)


Veckans träning

2010-10-24, 20:14:48 / Kategori: Allmänt
Måndag: Cirkelfys
Tisdag: Afrodans
Onsdag: Core
Torsdag: Styrka/medel
Fredag: Puls/medel

Startar veckan med att införskaffa en härlig träningsvärk. Skönt.

Right now I command you to dance

2010-10-24, 19:54:26 / Kategori: Allmänt
Har precis vaknat efter att ha tagit igen lite skönhetssömn. Det blev nämligen inte så mycket sömn inatt efter en galen kväll på Epic. Jag hade riktigt roligt och det blev både dans, till låtar man glömt bort, hjärndöda konversationer med helt random människor, avtagande av armar, djupa diskussioner och skratt. Men vad hade man väntat sig när man går ut med Sara, Rebecka, Evelina och Anton? ♥

Like I'm the only one who knows your heart

2010-10-23, 19:26:24 / Kategori: Allmänt


Förfest hos Rebecka sen Club Epic med flickorna och Anton. Ha en bra lördagkväll babes!

Hon med kollen

2010-10-23, 17:53:44 / Kategori: Allmänt

Kul att vi har besök av en kille jag känt sen jag var liten, och hans tjej som jag verkligen inte alls känns igen frågar om jag har färgat håret sen sist vi sågs. Vad har jag missat?


Baby I'm a rockstar

2010-10-23, 17:48:47 / Kategori: Allmänt


Det gick mycket bättre än förväntat att både köra och backa själv med transporten. Dagarna nere i Norrköping då vi fick backa med traktor och släp verkar ha gett väldigt mycket. Jag kände mig till och med så säker att jag tog med Lina på en liten tur i transporten. Nån gång till och sen tror jag nog att jag slipper tjata på att pappa ska skjusa mig till olika träningar.

Nice

2010-10-23, 12:10:57 / Kategori: Allmänt

Pappa: Imorgon får du ta och byta till vinterdäck på din bil.
Jag: Kul...
Jag (efter en stunds tänkande): Hur kommer det sig att det helt plösligt blev min bil när däcken skulle bytas?

Tystnad.

Nu ska jag ut och slå två flugor i en smäll. Tänkte nämligen lastträna Lina för att sedan köra runt lite mer transporten så att jag kan känns mig säkrare på det även när jag kör själv. Dom där bildäcken får nog vänta.


Hit the lights

2010-10-22, 17:13:57 / Kategori: Allmänt
Det har varit en helt okej skoldag. Hade ridskoleteori på förmiddagen och idrott på eftermiddagen. Var helt själv på idrotten med det var faktiskt ganska skönt. Jag och läraren joggade en sväng innan vi tränade på utegymmet vid ån en timme. Resten var och bowlade för att dom antingen var sjuka eller tyckte det var för kallt ute. Mötte sedan upp Eve igen och åkte hem till henne för att gå ut i skogen och göra klart en ekologiuppgift. Det var meningen att vi skulle studera djurlivet men tyvärr (läs tur) såg vi inga insekter. Så vi får se hur det går med den rapporten.

Tidsinställda inlägg

2010-10-22, 16:10:21 / Kategori: Allmänt


Jag tycker att det är riktigt bra att man nu även kan göra tidsinställda inlägg på blogg.se. Det är något som jag saknat så jag blev glatt överraskad när jag loggade in imorse och såg att dom fixat det. En tumme upp. Bra där blogg.se!

Sweet

2010-10-22, 11:09:03 / Kategori: AllmäntDet kändes väldigt bra att köra till skolan med sommardäck när man åkte förbi flera bilar som kört i diket eller krockat med något. Jag klarade mig på vägen hit. Men får väl se hur det går på vägen hem. Det här kan bli mitt sista inlägg så njut av min uppdatering så länge det varar. Heh.


Kiss me, k-k-kiss me

2010-10-21, 20:02:16 / Kategori: Allmänt

Infect me with your love

2010-10-21, 19:59:22 / Kategori: Allmänt
Nu är har jag verkligen ingen energi alls kvar i kroppen. Började dagen med ekologi och religion innan jag och Evelina åkte ut till Nyby för att rida för Sofie. Det är nämligen hon som ska se om vi har utvecklats i slutet av vårt projekt. Efter det åkte jag hem och red Amanda och Lina innan jag stressade in till stan igen. Så nu är jag då hemma efter ett medelpass på Friskis. Trodde att det var ett styrka/medelpass jag gick på men icke. Men tur var väl det för jag hade knappt någon energi kvar efter att jag ridit. Men jag överlevde iallafall. Nu blir det plugg.

Hemma igen

2010-10-20, 16:52:15 / Kategori: AllmäntNu är jag äntligen hemma igen efter tre dagar i Norrköping. Vi fick köra både traktor och fyrhjuling och hela kursen avslutades med ett teoriprov. Så nu har man även förarbevis för terränghjuling. Tufft.
Det var faktiskt väldigt roligt och det kommer nog bli mycket lättare att backa med en transport nu när man fått träna på att backa en traktor med släp. Dock tyckte jag inte om dom tidiga mornarna. Det var knappt så att man kunde ta sig upp ur sängen. Men annars var hela visiten där borta väldigt rolig.

Like a record

2010-10-18, 07:02:23 / Kategori: Allmänt
Har sprungit runt i hela huset och packat och fixat sen fem imorse. Och nu tror jag att jag äntligen fått ned allt jag ska ha med mig. Min buss går om 20 minuter så ska snart åka ut till den. Eftersom att jag är borta tills på onsdag blir det en liten bloggpaus nu. Men vi hörs igen när jag kommer hem. Puss gullungar.

Basmaskinkörning i Norrköping

2010-10-17, 20:25:34 / Kategori: Allmänt


Jag är verkligen inte alls sugen på att åka till Norrköping med klassen imorgon och spendera de närmaste dagarna där. Vi ska nämligen på basmaskinkörning tills på onsdag. Känner att jag istället skulle behöva lägga ned den tiden på att plugga och rida just nu. Men nej. Inte orkar jag packa heller. Funderar på att gå och lägga mig nu och gå upp mycket tidigare för jag är helt slut i huvudet efter att ha försökt lärt sig ett helt nytt ridsätt på engelska hela dagen. Aja. Jag gör precis som vanligt. Jag skjuter upp allt. Plugget och packningen får vänta. Godnatt.

I just wanna live

2010-10-17, 20:16:40 / Kategori: Allmänt
Hela dagen har jag befunnit mig på Stall Stenbro. Åkte dit vid åtta och deltog i en teorilektion innan alla träningar drog igång. Både teorilektionen och träningarna var väldigt intressanta och Amanda och Lina skötte sig riktigt bra. Dagen har gått riktigt fort med tanke på att jag i nästan nio timmar satt still i ett ridhus. Men liksom igår var det helt klart värt det. Jag har lärt mig hur mycket som helst bara genom att lyssna och titta på de andra som ridit. Jag längtar tills torsdag då jag äntligen får rida Amanda och Lina igen och själv få känna hur dom utvecklats. För jag såg verkligen skillnad på dom efter fyra dagar med Manno.

The catalyst

2010-10-16, 21:18:13 / Kategori: Allmänt
Efter fyra timmars sittande i ett iskallt ridhus och tre timmars ätande, vindrickande och hästsnackande är jag äntligen hemma igen. Den här dagen var riktigt värd. Det var kallt men jag har lärt mig så mycket nytt. Clinicen var jätte bra och dom som red Amanda och Lina var väldigt duktiga. Det var riktigt kul att se dom från läktaren för omväxlingsskull. Imorgon bär det av igen till Stenbro för att delta i teorilektioner och sitta och lyssna/titta på de andra som ska rida ännu ett pass för Manno. Ska bli väldigt kul, alla borde verkligen vara med och lyssna på honom för att öppna sina ögon och ändra sitt rid sätt. Manuel är riktigt bra på det han gör och vet exakt vad han håller på med och varför. Jag är väldigt glad att jag får vara med och lyssna på allt han har att säga samtidigt som mina hästar får en riktigt bra träning.

Dressyr clinic med Manuel Fernandes

2010-10-16, 13:18:52 / Kategori: Allmänt
Usch. Jag vill bara gå och lägga mig igen och dra täcket över huvudet. Jag har ont i huvudet och allmänt seg. Har nästan precis kommit hem och känner mig inte överdrivet taggad till att åka till Stall Stenbro och kolla på clinics. Men det blir säkert intressant så jag kanske överlever endå. Hörs sen.


Överraskningsfest för Sara

2010-10-16, 13:03:17 / Kategori: Allmänt
Vi hade överraskningsfest för Sara igår i en lokal ute i Skogstorp. Hon trodde att vi skulle ut på krogen och vi lyckades faktiskt med att inte försäga oss. Även om det var nära ett antal gånger. Kvällen var iallafall jätte rolig. Dans, skratt och mycket prat med roliga människor. I slutet blev det dock inte lika kul för att jag fick en flaska i huvudet, eller vad det var, när det var några pojkar började bråka. Och på första gången på sex år grät jag. Det var en riktigt konstig känsla. Pratade iallafall en liten stund med polisen innan jag gick bland dom sista från festen. Skjutsen mot St Sundby var hur seg som helst så jag fick stå med en snubbe som också väntade på skjuts och prata med han i typ en timma. Det var lite småkyligt sådär. Men annars var det helt klart en lyckad kväll. Grattis igen Sara!

Om det var någon som tog bilder under kvällen får ni gärna skicka dom till mig. Glömde nämligen kameran hemma.

Aerobics

2010-10-14, 22:05:23 / Kategori: Allmänt

Haha herregud. Har precis kommit hem efter ett aerobicspass med Evelina. Och jag måste säga att det var precis som jag mindes det från när jag var liten:

Min familj brukade alltid åka till Öland varje sommar. Och under en sportvecka på campingen där vi brukade bo testade jag och Jossan på aerobics. Jag var nio år. Det var minst 30 grader varmt. Alla tantarna kunde redan alla steg. Det blev verkligen inte bra helt enkelt. Så jag struntade i att gå resten av veckan för att jag tyckte allt bara var jobbigt och pinsamt.


Iallafall var det nästan samma sak idag. Det var inte riktigt 30 grader varmt. Men det var väldigt mycket koreografi vilket gjorde att man aldrig kom ihåg vad man skulle göra. Det i sin tur gjorde även att det inte blev lika mycket träning eftersom att man var tvungen att tänka så mycket. Så sammanfattningsvis var nog inte aerobics någonting för mig. Men eftersom att styrkedelen var väldigt bra får aerobics två tummar upp av fem möjliga.  


GRATTIS SARA

2010-10-14, 16:46:16 / Kategori: Allmänt


Jag må hon leva, jag må hon leva, jag må hon leva ut i hundrade år. Ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva ut i hundrade år!
HUUURRRA!! GRATTIS BABY, NU ÄR DU ÄNTLIGEN 18 ÅR DU OCKSÅ! <3

Dagens

2010-10-14, 16:41:53 / Kategori: Allmänt

Dagens Diss:
Brandlarmet går igång. Ingen, varken lärare eller elever, vet om det är övning eller inte. En av våra lärare stängde igen dörren in till våra jackor och skor och sa åt oss att gå ut endå. Det var tydligen inte bra att 80 elever skulle trängas i ett litet rum för att ta på sig skorna medans skolan brann. Vi fick alltså stå ute och frysa en kvart innan vi fick gå in igen utan att veta om det var en övning eller inte.

Dagens Hiss:
Vi hade varken ekologi eller religion på förmiddagen. Istället fick vi kolla på film om olyckor i samband med jordbruksarbete. Känns bra med tanke på att vi ska iväg till Norrköping nästa vecka och ha basmaskinskörning. För att göra Sara glad lägger jag även till att det är en hiss att hon äntligen också fyllt 18 år nu!


Skolfoto

2010-10-13, 22:19:54 / Kategori: Allmänt


Jag var varken med på skolfotot i ettan eller tvåan men tänkte att det var dags att bryta den trenden lagom till att vi går ut. Så idag fick jag hem korten och blev glad att jag inte såg ännu värre ut iallafall. Nu väntar jag bara på att få hem skolkatalogen för att se hur spexfotot och alla andra ser ut.

Skönt

2010-10-13, 18:27:05 / Kategori: Allmänt
Sju gånger hann jag bli väck under min sovmorgon. Vad vill alla mig när jag äntligen får sova på morgonen liksom?

- Vaknade av att jag fick sms redan vid halv sex.
- Vaknade av att min syster skrek på min bror.
- Vaknade av att min andra bror gick ned för trappan som en elefant.
- Vaknade av att en av hundarna slickade mig i ansiket.
- Vaknade av att min mamma kom in och frågade om jag hade koll på allt.
- Vaknade av att min katt kom in och ville ha mat.
- Vaknade av att Angela ringde och frågade nått om hästarna.


Falling down

2010-10-12, 18:08:42 / Kategori: Allmänt
Har precis varit och lämnat hästarna hos Manno. Skulle egentligen ha åkt iväg med dom imorgon bitti men det passade inte så bra så vi lämnade dom redan idag. I lite mer än en vecka nu då kommer jag vara häst- och stallfri så det ska bli riktigt skönt. Så det känns som att jag kommer få lite mer tid till att ha ett liv nu. Men vi får väl se om det kommer hända så mycket mer endå. Heh.Nu bär det iallafall snart av in till stan för att dansa lite afro med Eve. Hon har varit så anti både mot afro och yoga så jag känner mig riktigt duktig nu när jag lyckats övertala henne att följa med. Jag har även lyckats tvingat med henne på torsdag då hon ska få testa på yoga. Så skål liksom.

I can transform ya

2010-10-12, 07:16:08 / Kategori: Allmänt


Herrgegud vad trött jag är. Jag gick och la mig igår redan vid halv nio men det känns ändå som att jag skulle kunna sova i tio timmar till. Nu ska jag snart åka ut till Ekeby för att vara dagelev och rida en lektion. Sen ska jag hem och plugga. Kul. Eller?

Dance or die

2010-10-11, 18:19:58 / Kategori: Allmänt
Hade tänkt skriva ett långt inlägg om att jag inte orkar gå ut och rida två hästar nu för att sedan sätta mig och plugga. Men jag fick helt plötsligt motevationen tillbaka. Så det är lika bra att ta reda på den. Hörs sen igen efter att jag ridit.

No pain is forever

2010-10-11, 11:26:32 / Kategori: Allmänt
Att sitta en hel förmiddag och plugga matte är inte det bästa sättet att börja en ny vecka på. Speciellt inte i ett klassrum som luktar skog efter att äventyrseleverna hängt upp sina blöta tält på tork där efter en helgs tältande. Inte okej. Slutar iallafall om åtta minuter så då kommer jag äntligen härifrån. Ska ut till Vilsta och rida en lektion efter lunchen innan jag och Ev ska åka in till Friskis och träna. Smurfen har äntligen blivit frisk så nu behöver jag inte träna ensam längre. Tror dock att det kommer bli lite fight när vi ska bestämma vilka pass vi ska gå på eftersom att hon tycker att allt antingen är för tantigt eller töntigt. Jävla kräsna typ.

Ride this beat like a pony

2010-10-10, 20:17:10 / Kategori: Allmänt
Träningen idag för Manuel (inte Emanuel som jag tidigare trodde att han hette haha) gick jätte bra. Min engelska är verkligen inte den bästa med jag förstod det mesta utav det han sa ändå. Det var mest grundläggande övningar vi gick igenom med de var endå väldigt bra för Lina eftersom att hon tycker att det är jobbigt att höja huvudet och lägga vikten mer på bakbenen.

I helgen ska han ha clinics, som jag nämnt tidigare, så jag ska åka dit med Amanda och Lina på onsdag innan praktiken så att han kan rida och lära känna dom lite bättre innan dess. Så nästan hela nästa vecka kommer jag vara hästfri eftersom att dom ska stå på Stenbro från onsdag till måndag. Rätt skönt faktiskt. Speciellt eftersom att jag vet hur duktig Manuel är. Det ska bli riktigt intressant att sitta med och lyssna och se på både hans clinics och de teorilektionerna han kommer ha i helgen. Det ser jag fram emot.  

Last man standing

2010-10-10, 14:29:35 / Kategori: Allmänt
Har precis varit ute och kört med transporten för första gången. Att köra framåt och att koppla på transporten var ju inga problem alls. Men backa skulle jag nog aldrig klara utan pappas "vrid åt höger, tillbaka lite, vrid till max nu, följ med, vrid lite till och nu tillbaka".

När jag var mindre och körde vår gräsklippare med en vagn på brukade jag alltid gå ur och lyfta vagnen så att den stod bra igen om jag backat för dåligt. Det är lite synd att man inte kan göra samma sak med transporten. Det hade varit så mycket mindre krångligt då.

Japp, det är precis det vi gjorde

2010-10-10, 14:19:42 / Kategori: Allmänt
Robin: Vad har ni gjort då?
Emilie: Knullat. På din sida av sängen.
Robin: Jaha okej.
Emilie: Japp.
Robin: I fem timmar?
Emilie: Ja.
Robin: På min sida av sängen?
Emilie: Yes.
Robin: Det var ju onödigt.

Lyckades faktiskt hitta hem till Robin igår. Emilie och jag kollade på fyra olika filmer samtidigt som vi åt massor med chips och godis och uppdaterade varandra om vad som hänt sen sist vi sågs. Runt halv ett åkte vi sedan iväg och hämtade Robin borta i Arboga innan jag åkte hem igen. Det var så sjukt dimmigt att jag blev överraskad när jag insåg att jag lyckats komma hem utan att varken ha kört ner i diket eller på något.


Lördagsmys

2010-10-09, 18:49:56 / Kategori: Allmänt
Nu bär det iväg till Herr Karlström. Robin skulle tydligen iväg på lagfest och Emilie ville ha sällskap. Så jag ska ta med mig ett gäng filmer och en ica-påse med lördagsmys och göra henne sällskap. Om jag lyckas hitta dit det vill säga.


Breathe into me

2010-10-09, 18:43:25 / Kategori: Allmänt
Har precis kommit hem från jobbet nu och allt gick jätte bra. Servera och diska var det jag fick göra och det verkade som att dom var nöjda med mig. Just den här helgen var en av de lugnaste på länge så det var bara runt 70 gäster. Så jag antar att det blir lite stressigare sen när det normalt är runt 200-300 personer som ska äta där. Fick iallafall skriva på anställningspapper så kökschefen skulle höra av sig när det behövdes någon som hoppade in. Så får se när det blir nästa gång jag åker dit.

Provjobb på Hjälmargården

2010-10-09, 08:55:15 / Kategori: Allmänt
Nu ska jag snart åka iväg till Hjälmargården för att provjobba som köksbiträde/servitris/kock. Har ingen aning om vad jag kommer får göra men det blir nog kul. Hoppas att det kommer leda till fler jobbtillfällen på helger/kvällar. Önska mig lycka till!

Dagens fail

2010-10-08, 21:20:28 / Kategori: Allmänt
Jag tankade själv för första gången idag och det tog 10 minuter, två samtal till pappa och hjälp från en snubbe som jobbade där innan jag lyckades. Hur svårt är det liksom?


Elithoppning på Strömsholm

2010-10-08, 15:42:19 / Kategori: Allmänt


Det har varit en riktigt skön dag idag. Hämtade upp Sara vid åtta innan vi åkte iväg till Strömsholm. Där satt vi från nio till tolv och kollade på elithoppningen. Hade även fått lite frågor vi skulle ställa till deltagarna så vi gick en sväng för att få svar på dem. Sen fortsatte vi att kolla på de som tävlade innan vi åkte hem runt halv ett. Vore riktigt skönt om alla fredagarna var som den här.

I want it all

2010-10-07, 18:11:17 / Kategori: Allmänt
Fyfan vad trött jag är. Jag kom knappt upp ur sängen. Om inte jag skulle behövt skjusa in min bror till en kompis skulle jag ha skitit i att åka in och träna. Så det är lite tur att han finns ibland. Något annat som är tur är att det är yoga jag ska på och inte nått puls/medelpass. Jag lär slockna så fort jag kommer hem och lägger mig i sängen igen.

No pain is forever

2010-10-07, 15:27:21 / Kategori: Allmänt
Plugga, ta en powernap eller ut och rida i regnet? Det är frågan. Jag tror jag går och lägger mig och sover nån timme... Kändes inte riktigt som ett så svårt val.

Evelinas och mitt nya projekt

2010-10-07, 15:22:55 / Kategori: Allmänt
Som känd storbloggare kan jag tyvärr inte berätta mer om Evelinas och mitt projekt. Ni kommer få se sen när det är klart. Det kommer blir så roligt att göra det här.Eller?


All the small things

2010-10-06, 18:18:19 / Kategori: AllmäntEftermiddagen blev inte alls som det var tänkt. Bonden och jag skulle precis köra iväg för att hämta ännu ett lass med halmbalar när Sofie ringde och sa att en av kvigorna hade kalvat ute i hagen. Så det var bara att börja traska runt i den där hagen för att leta efter kalven som hon hade gömt. Vi hittade sedan en kalv som visade sig vara fel kalv. Det var nämligen ännu en kviga som hade kalvat. När vi sedan skulle ta in dom i ladugården försvann kvigan till kalven som vi hade så vi fick både leta efter ännu en kalv och kvigan. Nästan tre timmar tog det innan alla dessa kossor var inne i ladugården. Så då var det bara att sätta igång med provmjölkningen. Jag kände mig som en riktig vetenskapsman där jag stod och hällde i mjölk i små provrör. Tufft. Nu har jag precis duschat och ska snart iväg in till Friskis för att träna. Heja heja.


Bonde

2010-10-06, 12:55:02 / Kategori: Allmänt
Har precis kommit hem efter praktiken. Under dom tre timmarna jag var där har jag hunnit åka traktor, hämtat halmbalar, klättrat på halmbalar, plockat ihop plast och klippt en ko. Nice. Nu ska jag gå och lägga mig och ta en powernap innan dom ringer och säger att jag kan komma tillbaka igen. För på eftermiddagen är det ännu fler kor som ska klippas och provmjölkas innan jag slutar helt för dagen.

Veckans planering

2010-10-05, 21:40:30 / Kategori: Allmänt
Onsdag
- Rida båda hästarna
- Praktik
- Core

Torsdag
- Skola
- Rida båda hästarna
- Yoga
- Leka med Emilie

Fredag
- Kolla på tävlingar på Strömsholm
- Rida båda hästarna
- Ki Balans
- Puls/medel
- Plugga

Lördag
- Rida båda hästarna
- Provjobba på en resturang
- Power walk
- Plugga

Söndag
- Träna på att köra med transport utan och med häst
- Skivstång (om jag hinner)
- Klassisk dressyr-träning för Emanuel
- Plugga

King of Africa

2010-10-05, 17:47:46 / Kategori: Allmänt
Jag tycker verkligen om att alltid ha någonting att göra. Inte bara sitta still och försöka ta död på en massa tid. Just nu är mina dagar helt fullspäckade och jag trivs som fisken i havet. Har varit på Ekeby hela dagen och pluggat hästens fysiologi och hoppat. Åkte sedan direkt hem och red båda hästarna. Nu ska jag plocka undan lite i mitt rum och sen sätta mig ned och plugga. För om en timme ska jag iväg in till Friskis för att dansa lite Afro. Det ser förjävla töntigt ut men det är sjukt kul.


Inside the fire

2010-10-04, 21:31:16 / Kategori: Allmänt
Nu börjar jag äntligen känna att träningen ger resultat. Jag är inte lika trött efter passen längre och jag orkar mycket mer. Jag har alltid tyckt att armhävningar har varit jobbigast att göra men nu jävlar klarar jag av alla under passet. Dock hade instruktören så dålig musiksmak att jag undrade en tag vafan jag gjorde där. Känner att jag ska börja skippa medelpassen och bara köra på puls/medel eller andra pass. Jag har fått nog av tanter med dålig musiksmak. Haha.

Somebody to love

2010-10-04, 17:24:04 / Kategori: Allmänt
Hade matte hela förmiddagen så jag satt mest och kollade på youtubeklipp med inspelade mattelektioner (vem fan spelar in sånt egentligen?) och gjorde några tal. Efter lunch bar det sedan iväg ut till Vilsta för att rida en lektion. Var knappast den bästa gången jag ridit. Åkte sedan hem efter att ha hämtat upp mina bröder och gick direkt ut till stallet och red både Amanda och Lina. Det däremot gick riktigt bra. Nu ska jag bara byta om sen ska jag åka in till stan igen. Ska nämligen skjusa min bror till Stålfort innan jag ska ta mig till Friskis för att delta i ett medelpass.

Klassisk dressyr

2010-10-03, 18:43:46 / Kategori: Allmänt
Nu är jag hemma igen efter träningen. Både Angela och Emanuel var riktigt imponerade av Lina. Så den 16-17 oktober ska jag låna ut henne på en kurs dom ska ha. Lektionen jag fick idag tyckte jag var väldigt givande. Båda två var riktigt duktiga och jag fick med mig en hel del som jag ska tänka och träna på. Att få ridlektioner på egelska är dock ingenting jag är van vid men jag tyckte att det gick väldigt bra endå. Man vande sig efter ett tag som tur var. Så redan nästa söndag ska jag dit och rida för Emanuel igen. Kommer bli riktigt kul. Klassisk dressyr är någonting jag skulle kunna börja med.

Träning

2010-10-03, 14:52:10 / Kategori: Allmänt
Det jag känner för just nu är att krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet igen. Men nu måste jag ta mig ut till stallet för att sedan skritta iväg till Stall Stenbro för att träna för Angela. Känns inte jätte lockande ju nu. Men det blir nog kul. Hörs sen.


Club Epic

2010-10-03, 13:08:56 / Kategori: Allmänt

Jag trodde verkligen inte alls att det skulle visa sig vara ett roligt ställe. Men jag hade sjukt kul igår. Nu finns det iallafall ett alternativ till Harrys när man inte kommer in där vissa helger. Före och efter Epic blev dock rätt jätte mycket fail men där imellan var det som sagt hur kul som helst. Dans på scen och djupa diskussioner inne på toaletten är något jag gillar. Tack folket! ♥

It's party time

2010-10-02, 15:35:01 / Kategori: Allmänt


Just nu sitter jag och är riktigt taggad. Det bär nämligen av till premiärfesten på Club Epic för att se om stället kan slå Harrys ikväll. Ska bli riktigt kul faktiskt även fast jag tror att Harrys fortfarande kommer vara den roligaste krogen. Men skål gott folk.

Stall Stenbro

2010-10-02, 12:09:40 / Kategori: Allmänt
Nu har jag precis kommit hem från Madelene. Jag var lite tveksam till det här innan men nu känner jag att jag mer än gärna lånar ut mina hästar till dom. Angela och hennes man (kommer inte ihåg vad han heter) var jätte trevliga och verkade verkligen kunna sin sak. Så imorgon eftermiddag ska jag ta dit båda hästarna och rida en lektion för Angela för att hon ska se om hästarna skulle kunna passa på deras clinics. Har även lite idéer inför framtiden om det visade sig att dom tyckte om Amanda och Lina. Det här tror jag kommer bli bra!